JH Stålindustri leverer mange forskellige typer af rustfrie tanke til vandværker. Vi fremstiller bl.a. filtertanke, iltningstanke, rentvandstanke og blødgøringskolonner. Derudover har vi til større vandværker ofte opbygget sammenhængende anlæg af store buffertanke, der kan sikre kapaciteten i perioder med større spidsbelastning. Vi kan derfor tage hånd om alle opgaver i rustfrit stål, og dække både store og små vandværkers behov.

Filtertanke i rustfrit stål

Når vandet pumpes op af jorden og fyldes i vandværkernes råvandsbassiner, kan det både lugte og smage dårligt. Det skyldes, at vandet bl.a. har samlet svovlbrinte, som vi naturligvis ønsker at filtrere fra, til dette anvendes en filtertank. Filtertanke indeholder sand og grus, som har til funktion at filtrere de jern- og manganoxider fra grundvandet, som det måtte have taget med sig op fra jorden.

I dag anvender mange af Danmarks knap 3000 vandværker filtertanke i galvaniseret eller malet stål, men i fremtiden vil vandværkerne skulle imødekomme højere standarder, hvilket eksempelvis allerede gælder for mejeri- og fødevareindustrien. Til den tid vil det blive nødvendigt med filtertanke i rustfrit stål.

Rentvandstanke i rustfrit stål

Rentvandstanke på vandværker udføres i forskellige materialer, men vælges en rustfri ståltank fra JH Stålindustri får dit vandværk en fremtidssikret løsning med mange fordele holdt op mod de traditionelle rentvandstanke i beton under jorden.

Fordelene ved at vælge en rustfri ståltank fra JH Stålindustri er blandt andet:

  • Minimering af risiko for bakteriedannelse
  • Vedligeholdelsesfri
  • Ingen aflejring

Rustfrie rentvandstanke er typisk placeret indendørs på vandværket. Eftersom tankene kan være stor af størrelse, kan det i situationer blive svært at installere dem færdigfabrikeret indendørs. Tankene kan naturligvis installeres færdigfabrikeret, men vores certificerede svejsere har også stor erfaring med at samle dem på lokationen.

Blødgøringskolonner: Lad JH Stålindustri forbedre vandkvaliteten

I mange dele af Danmark er vores drikkevand hårdt eller kalkholdigt. For den enkelte husholdning betyder det i praksis, at kalken sætter sig på rør og i husholdningsapparater som armaturer, vaske- og opvaskemaskiner. Vandhaner kalker derfor til, vandet smager ikke så godt og vasketøjet bliver ikke nær så blødt, hvilket får husholdninger til at efterspørge blødere vand. Vandværker i områder med hårdt vand er derfor begyndt at planlægge blødgøring af vandet, og der er enkelte vandværker, som allerede har fået etableret blødgøring med blødgøringskolonner.

For at blødgøre vandet bliver blødgøringskolonner (også kaldet pelletreaktorer) implementeret på vandværkerne. Med blødgøringskolonner fra JH Stålindustri, fjernes kalk-, jern- og manganindhold fra vandet inden det når filtertankene med sand og grus. Blødgøringskolonnerne gør, at resten af processerne ikke belastes i lige så høj grad som tidligere, hvilket vil reducere vedligeholdelsen af andre tanke i anlægget.

Undersøgelser foretaget af DTU i samarbejde med HOFOR A/S viser, at blødgøringskolonnerne reducerer Jern- og mangankoncentrationen med 89-99% og derfor indeholder coatingen på filtersandet i de efterfølgende filtertanke meget lidt jern og mangan.

JH Stålindustri har mange års erfaring med rustfrie tanke til vandværker

Hos JH Stålindustri har vi mere end 30 år i branchen og leverer, udover vores tanke, ekspertise og know-how. Vi har mange års erfaring specifikt med vandværker, så når du vælger os, får du et produkt i topkvalitet og en samarbejdspartner, der altid stræber efter den bedste løsning for den individuelle kunde.

Hos JH Stålindustri fremstiller vi rustfri tanke efter vores kunders kravspecifikationer. Vi går højt op i, at alle standarder opfyldes, og at vores kunder modtager en tank af højeste kvalitet.
Derfor kan vores kunder forvente:

  • En stor indsats for, at de forstår alle tekniske detaljer omkring produktet. Vi anvender blandt andet 3D tegninger til at skabe denne forståelse
  • Dokumentation for fremstillingsprocessen. Heriblandt materiale- og svejsecertifikater, overflader, tests og meget andet så tanken er drikkevandsgodkendt.